Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Σώστε τα μουλάρια!

Με πρωτοβουλία του πρ. βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης - κτηνιάτρου κ. Δημήτρη Γαλαμάτη ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για την προστασία και διάσωση του ελληνικού ημίονου (μουλαριού), οι πληθυσμοί του οποίου φθίνουν δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα στην Ελλάδα έχουν απομείνει μόλις 13.031 ημίονοι από τους 179.000 που υπήρχαν το 1970. Οι «ημίονοι» προέρχονται από τη διασταύρωση αλόγων - γαϊδουριών και δεν αναπαράγονται μεταξύ τους, καθώς γεννιούνται στείροι. Η συνεχιζόμενη και ραγδαία μείωση του αριθμού των ελληνικών γαϊδουριών,έχει – μεταξύ άλλων- δραματική επίπτωση και στον πληθυσμό των ημιόνων. Οι ημίονοι σήμερα χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα κυρίως ως ζώα εργασίας σε διάφορους δασικούς συνεταιρισμούς. Περίπου 200 ημίονοι χρησιμοποιούνται σήμερα από το μεγαλύτερο Δασικό Συνεταιρισμό της χώρας, που εδρεύει στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά ξυλείας, δημιουργία αντιπλημμυρικών φραγμάτων , αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών, κλπ.
Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας ο κ. Δ. Γαλαμάτης, μαζί με τον επίκουρο Καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ κ. Γεώργιο Αρσένο και συνεργάτες τους θα επισκεφθούν αύριο Μ. Τετάρτη 23 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, τις εγκαταστάσεις όπου σταβλίζονται τα ζώα εργασίας των μελών του Δασικού Συνεταιρισμού Σταυρού «Η Ένωση» και θα συζητήσουν με μέλη του σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με τη διατροφή, τη φροντίδα και την υγεία των ημιόνων. Σημειώνεται ότι την επίσκεψη θα πλαισιώσουν εκπρόσωποι του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (Greek Animal Welfare Fund - GAWF), οργάνωσης που εδρεύει στην Αγγλία και προσφέρει δωρεάν κτηνιατρικές υπηρεσίας σε ιδιοκτήτες ιπποειδών εργασίας σε όλη την Ελλάδα.
Στις 20:00 το βράδυ της ίδιας μέρας (23/04/2008) θα διοργανωθεί στο Σταυρό, σε αίθουσα του Δήμου Ρεντίνας, ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: Ο ρόλος των ιπποειδών εργασίας και ιδιαίτερα των ημιόνων στην ελληνική ύπαιθρο "Οι βασικές αρχές για την υγεία και ευζωία τους". Στο σεμινάριο θα γίνουν εισηγήσεις από τον επίκουρο καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιο Αρσένο, ενώ θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAWF) .

Τηλ. επικοινωνίας : Δημήτρης Γαλαμάτης 6932275112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου