Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού Highlights #33

Διαβάστε στο highlights που κυκλοφορεί:

· Ένα αφιέρωμα στο θέατρο στους εναλλακτικούς χώρους. Θεωρητικοί, κριτικοί θεάτρου αλλά και καλλιτέχνες που ανεβάζουν παραστάσεις σε χώρους που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα στερεότυπα περί θεατρικού αρχιτεκτονήματος, καταθέτουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους.

· Λίγο πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει το βραβείο Premio Europa, ο Patrice Cheraeu, το παιδί θαύμα του γαλλικού θεάτρου μιλά για την τέχνη και τη ζωή.

· Mε αφορμή τις εμφανίσεις της στη Μητροπολιτική Ὀπερα της Νέας Υόρκης το Μάρτιο και τον Απρίλιο, η διάσημη γαλλίδα σοπράνο Natalie Dessay παραχωρεί μια αποκλειστική συνέντευξη, την πρώτη που δημοσιεύεται στον ελληνικό Τύπο, και αποκαλύπτει τις ηρωίδες που αγαπά και τα μελλοντικά της σχέδια.

· Ο συνθέτης Momus μιλά για τις περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο, τη σχέση του με την Ελλάδα, τους μουσικούς του πειραματισμούς αλλά και για τον κομμουνισμό, την φιλοσοφία, την ιστορία, το σεξ, την προδοσία….

· Ο Cai Guo- Qiang και ο Zhang Huan, δύο από τους διασημότερους κινέζους εικαστικούς διεθνώς αποκαλύπτονται μέσα από τα εκκεντρικά, εμβληματικά έργα τους, δείγματα μιας τέχνης που δε γνωρίζει όρια.


Κυκλοφορία: 20 Μαρτίου 2008
Τιμή τεύχους: 10 €



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΑΠΟΨΗ: Η πτώση και η έκπτωση

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Θέατρο σε εναλλακτικούς χώρους

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Cai Guo-Qiang & Zhang Huan, Derek Jarman, Liam Gillick, Βασίλης Καρούκ, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Αφιέρωμα στον Πάνο Φειδάκη, Ναταλία Μελά, PhotoBiennale, μια πολύπλευρη εκδήλωση

ΘΕΑΤΡΟ: Patrice Chereau, Λευτέρης Βογιατζής, Μια μουσική παράσταση «Χωρίς μουσική»,
Η πανουργία είναι γένους θηλυκού, Κριτική

XOΡΟΣ: Meg Stuart, Sasa Asentic, Η ανατομία ενός φεστιβάλ, Βηρυτός: ένας άδειος χώρος γεμίζει, Γεωργία Βαρδαρού - Τάσος Καραχάλιος

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Hector Babenco, Jeremy Podeswa, Σπύρος Σταθουλόπουλος, Αμερικανικός κινηματογράφος

ΜΟΥΣΙΚΗ: Natalie Dessay, Μomus, Γιάννης Κουρούδης, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Μαέστρο πάτα το play!, Κριτική CD

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Edward St Aubyn, Tom McCarthy, David Foenkinos, Γιώργος Κορδομενίδης, Κριτική

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Lyndsay Martin, Sylva Francova, Didier Ben Loulou

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: UNStudio: Theatre Agora, Lalystad, Δημοτικό σχολείο Erika Mann, Bερολίνο

DESIGN-FASHION: «Design and the Elastic Mind», Veronique Branquinho, Το ανδρικό πρετ-α-πορτέ αλλάζει σελiδα, Περιπέτειες μόδας από τη Μαρία Μάστορη, Προτάσεις-αγορά

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 3821222 ή στο
info@highlights.gr ή να επισκεφτείτε το www.highlights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου