Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Καραμπόλες και κόντρες

Πολύ ενδιαφέρον θα έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από πολιτική σκοπιά, εάν συνενωθούν οι δήμοι. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τη «χωροθέτηση» ωστόσο υπάρχουν σενάρια και μάλιστα… επικρατέστερα. Ποιοι θα είναι υποψήφιοι, τι θα γίνει με τα χρίσματα, τι θα γίνει με τα… ερείσματα κλπ.
Στη Θέρμη π.χ. που θα ενωθεί με Βασιλικά και Μίκρα, το ΠΑΣΟΚ δε θα έχει πρόβλημα, αφού ο Θ. Παπαδόπουλος εκλέγεται εδώ και 14 χρόνια ενώ οι άλλοι δύο δήμαρχοι (Βαγγέλης, Γκουστίλης). Ούτε και η ΝΔ που εδώ και τριάντα χρόνια δεν βγάζει καν υποψήφιο με αξιώσεις. Το όνομα του Γ. Σαλαγκούδη που ακούστηκε, «κολλάει» στο ότι δεν συνιστά ανανέωση στελεχών και προσώπων.
Στις Συκιές – Νεάπολη – Πολίχνη επικρατέστερος φέρεται ο Σίμος Δανιηλίδης. Όμως τόσο ο Νάκης Λαδόπουλος (Νεάπολης) όσοι και ο Κώστας Θεοδωρίδης (Πολίχνης), δεν φαίνονται διατεθειμένοι να χαρίσουν εύκολα τη θέση στο Σίμο. Και εδώ το πρόβλημα της ΝΔ είναι πιο… δημιουργικό, αφού δεν διαθέτει κάποια αξιόπιστη αυτοδιοικητική εκδοχή. Το όνομα που ακούγεται είναι ο Γ. Ορφανός, ο οποίος έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Σαλαγκούδη: δεν συνιστά την πολυπόθητη ανανέωση που επιθυμεί η Ρηγίλλης.
Καραμπόλα γαλάζιων θα έχουμε στο ενωμένο δήμο Χορτιάτη – Πανοράματος – Πυλαίας με τους Γεράνη, Καϊτετζίδη και Καρτάλη να δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι. 
Στον κεντρικό δήμο, λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επιμένει δημόσια ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, δημιουργώντας ένα πρόβλημα για τη Ρηγίλλης, η οποία λένε θέλει τον Κ. Γκιουλέκα. Παίζει και το όνομα του Στ. Καλαφάτη, την ώρα που οι «μυστικές» δημοσκοπήσεις πλησιάζουν στο φινάλε τους και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα. Το ΠΑΣΟΚ στον κεντρικό ψάχνεται, μεταξύ πολιτικών και κομματικών, με τους βουλευτές να προτείνουν αλλά όταν έρθει η ώρα της ψήφου να μην στηρίζουν τη υποψηφιότητα (τα έζησε ο Βούγιας του 2002, τα κατήγγειλε η Χρ. Αράπογλου το 2007). Εδώ η λύση βρίσκεται σε ένα πρόσωπο που θα είναι βαθιά πολιτικό αλλά όχι κομματικό.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Karfitsa στις 8/4/2010.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου