Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 24/4/2010

  • Ωραίο το διάγγελμα! Σαν διαφήμιση του ΕΟΤ έμοιαζε! Δωρεάν προβολή στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο. Μόνο ΠΑΣΟΚος θα μπορούσε να συλλάβει τέτοιο σκηνικό. Μόνο που πάνε οι Έλληνες που χορεύανε όλη την ώρα συρτάκι, χαρούμενοι κι ανέμελοι να τους χτυπά ο Μπάτης…
  • Κανονικά, το ηρωικό ανακοινωθέν θα έπρεπε να λέει: «Ανήμερα του Άι Γιώργη, ο εορτάζων ΓΑΠ έστειλε μήνυμα στο δράκο (ΔΝΤ) ότι δεν κολώνει να κονταροχτυπηθεί μαζί του και ότι θα πάθει (το ΔΝΤ) ότι έπαθε ο δράκος απ’ τον Άι Γιώργη»… Θα ήταν πιο αισιόδοξο.
  • Αντίθετα, ο ΓΑΠ μας είπε πάλι τα ίδια και τα ίδια, για την Οδύσσεια και την Ιθάκη, που τ’ ακούμε εδώ και 2,5 χιλιάδες χρόνια. Το κακό είναι ότι στην κανονική Οδύσσεια το καλό τέλος είναι εγγυημένο, στην Οδύσσεια τη δικιά μας κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουμε.
  • Ρε παιδιά, τα νερά τα χαρτογραφήσατε; Το ‘πε ο Γιώργος, «χαρτογραφήσαμε και τα νερά» για την Ιθάκη…
  • «Όλοι είμαστε Έλληνες» είπε ο Κινέζος υφυπουργός Τύπου Σαν Σουσάν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (στη HELEXPO, να πάτε), επικαλούμενος λόγια ενός συμπατριώτη του ποιητή –τον οποίον δεν κατονόμασε- προκειμένου να στείλει μήνυμα συμπαράστασης σε όλους εμάς… Το κακό κ. Σουσάν μου είναι ότι εδώ και χρόνια όλοι οι Έλληνες κάνουν τον Κινέζο…
  • Αλλά και ο Γερουλάνος; Βρήκε την δική του ατάκα που θα σφραγίσει, προφανώς, το πέρασμά του από το υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό»! Τσ, τσ, τσ… τι είπε ο άνθρωπος!
  • Από το δόγμα Λιάπη «πρώτα κάνετε εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες κλπ και μετά θα σας δίνουμε λεφτά» περνάμε στο δόγμα Παύλου. Αλίμονο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, που κάθε φορά πρέπει να επιχειρηματολογούν για τα αυτονόητα σε ανθρώπους που θέλουν (αλλά δεν μπορούν) να μάθουν στου κασίδη το κεφάλι.
  • Παρεμπιπτόντως: μπορούν να βοηθήσουν οι κύριοι του ΔΝΤ και να μας πουν που ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε τον ανδριάντα; Καλημέρα! Καλό Σ-Κ!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου