Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 20/4/2010


·        Σήμερα ο πρωινός freddo 30% λιγότερο αφρόγαλα, 20% λιγότερη ζάχαρη και εννοείται στο σπίτι. Γιατί; Γιατί κατέφθασε το ΔΝΤ…
·        Μέχρι και η στάχτη του ισλανδικού ηφαιστείου είναι μαζί μας αφού δεν αφήνει τους αξιωματούχους της ΕΕ να φτάσουν στην Αθήνα. Κι ύστερα σου λένε ότι ο Θεός της Ελλάδας δεν υπάρχει….
·        Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Συγχαρητήρια. Οι εκλογές αυτές είναι σαν το Fame Story (το θυμάστε;). Δεν έχει σημασία ποιος θα βγει πρόεδρος (πολύ κακό για το τίποτα). Ο δεύτερος μπορεί να έχει καλύτερη τύχη. Να μου το θυμηθείτε.
·        Πάντως η Κυριακή που πέρασε επιβεβαίωσε την άποψη ότι οι πολιτικές νεολαίες, έτσι όπως λειτουργούν σε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, δεν είναι άχρηστες αλλά επιζήμιες, αφού δεν είναι άλλο από φυτώρια κομματοκρατίας. Δηλαδή αναξιοκρατίας και διαφθοράς, μικρότερης ή μεγαλύτερης, πάντως διαφθοράς. 
·        Δανεικό από το status στο Facebook του Αχιλλέα Χεκίμογλου: «Θα έρθουν οι του ΔΝΤ στο Σύνταγμα, θα τους πάνε στον Τζίτζικα και στον Μέρμηγκα, θα φάνε όλον τον κατάλογο και θα σκάσουν, μετά θα πάνε απέναντι στον Χατζή, θα τους ταϊσούν ασουρέ, ταβούκ κιοκσού και καζάν ντιμπί, μετά θα κατέβουν για ποτάκια στα κοντινά, θα γίνουν ντίρλα και μετά θα πάνε στη Μεγάλη Βρετανία για chillout…». Μεγάλη πλάκα αλλά και μεγάλη αλήθεια.  
·        Αναρωτιέται ο φίλος αναγνώστης Β.Κ., 38 χρονών, «τι έχουμε να χάσουμε όσοι ουδέποτε ευνοηθήκαμε από την κομματοκρατία και το κομματικό κράτος –ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα. Τα εργασιακά δικαιώματα; Αυτά αλώθηκαν από τα τέλη του ‘90. Οι μισθοί; Αυτοί είναι καθηλωμένοι στο ένα τρίτο της ΕΕ εδώ και είκοσι χρόνια. Δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα; Πλάκα με κάνεις…», μου γράφει.
·        Άδικο έχει; Και φαίνεται ότι εκείνοι που ανησυχούν πιο πολύ είναι οι βολεμένοι, οι εργατοπατέρες, οι αδίκως προνομιούχοι. Για τους υπόλοιπους τίποτε δεν μπορεί να γίνει χειρότερο σε μια Ελλάδα που το μέλλον για όποιον ζει σ’ αυτήν είναι να το σκάσει, να φύγει εκτός…Καλημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου