Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 23/4/2010

·       Ανέβηκε το spread, κατέβηκε το επιτόκιο, δάνεια, κάρτες, κερδοσκόποι… Νοιώθω σα να έχουμε πάει όλοι μαζί, 11 εκατομμύρια Έλληνες, μα όλοι μαζί, να πάρουμε στεγαστικό δάνειο! Και να «κυνηγάμε» την επιδότηση του Δημοσίου!
·       «Αν η Χούντα έβαλε την Ελλάδα στο γύψο, οι πολιτικοί τη θάψανε» άκουσα να λέει ένας ακροατής σε μεγάλο ραδιόφωνο της πόλης. Είναι λυπηρές τέτοιες αναφορές στη δικτατορία, όμως βγάζουν και μεγάλες αλήθειες.
·       Εδώ και χρόνια, η πολιτική κατάσταση στη χώρα θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας του 1967. Παρακμή… Αλλά έτσι συμβαίνει σε κάθε «μεσοπόλεμο». Μέχρι τη μεγάλη αναταραχή.
·       Ήρθαν οι ΔΝΤούδες και ελέγξανε τα υπουργεί Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας. Βρήκανε λέει ότι στο ελληνικό δημόσιο επικρατεί «νομιμοφάνεια» (όχι νομιμότητα), το σύστημα ελέγχου είναι ατελέσφορο και ότι δεν υπάρχει συνολική εικόνα του τι εισπράττει και τι πληρώνει το κράτος! Δε ρωτούσαν εμάς (τους πολίτες) να τους τα πούμε να μην παιδεύονται;
·       Ο Βγενόπουλος σάρωσε και στη δεύτερη τηλεοπτική του εμφάνιση. Ο άνθρωπος κάνει κάτι απλό: μιλάει τη γλώσσα του λαού. Λέει αυτά που λέμε στις παρέες. Και το πάει εκεί που πάει το πράγμα από μόνο του… Έτσι όπως πάμε.
·       Καλά, ο Καρατζαφέρης έχει ξεφύγει τελείως. Ζήτησε από τον Παπανδρέου μια «άλλη κυβέρνηση», «να ανοίξει λίγο το παιχνίδι».
·       Σου λέει Γιώργος ο πρωθυπουργός, Γιώργος ο υπουργός Οικονομικών, κι εγώ Γιώργος είμαι. Δε θα μπορούσα να είμαι υπουργός Εξωτερικών;
·       Κάποτε η πολιτική στηριζόταν στο στοιχείο της έκπληξης, του αιφνιδιασμού. Τώρα έχουν γίνει όλα προκάτ. Όλα «διαρρέουν». Ξέρουμε από πριν μιλήσει, τι θα πει ο πρωθυπουργός.
·       Κάπως έτσι μάθαμε ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για να πείσει (!!!) τον πολίτη ότι κάνει το σωστό που φέρνει το ΔΝΤ είναι ότι πάμε μόνο στην ΕΕ και, άκουσον άκουσον, ότι φταίει η «άθλια» ΝΔ για όλα!
·       Μα, ο πρωθυπουργός δεν ήταν που την 25η Μαρτίου πανηγύριζε για το σταθερό μας νόμισμα που δεν κινδυνεύει και άντε γεια ΔΝΤ; Θα τρελαθούμε τελείως; Καλημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου