Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Λες ο Ζορπίδης για δήμαρχος;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΡΠΙΔΗΣ: «Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ» 


Στην πράξη η Θεσσαλονίκη εκτείνεται από τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου μέχρι την Νέα Καλλικράτεια και μέχρι τη Νέα Σάντα. Αυτός ο χώρος είναι στην ουσία ενιαίος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με μια διοίκηση και ένα δήμαρχο.


Συνέντευξη στον Γιάννη Θ. Κεσσόπουλο


Εκπροσωπώντας 55.000 επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Μιχάλης Ζορπίδης είναι από τις δυνατές δημόσιες φωνές. Σήμερα μιλά στην «Κ» για το πώς θα επιτευχθεί η ανάπτυξη της πόλης, σχολιάζει τον Καλλικράτη, θεωρεί ότι «η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα κόμματα» και αφήνει ανοιχτή την πόρτα μιας υποψηφιότητας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


-Κύριε Ζορπίδη, πείτε μας τρία σημεία που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τη Θεσσαλονίκη, να την βάλουν στο δρόμο της ανάπτυξης;
Η ανάπτυξη του τουρισμού, η σύνδεση των πανεπιστημίων της πόλης με την παραγωγή και τις τοπικές επιχειρήσεις και το λιμάνι της. Στον τουρισμό η απελευθέρωση της κρουαζιέρας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αυξήσουμε τους επισκέπτες μας. Ένα κρουαζιερόπλοιο 1.800 επιβατών που θα ξεκινά κάθε εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη θα φέρει τζίρο 10 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πολλά χρήματα που δεν πρέπει να χάσουμε. Το δεύτερο σημείο περνά μέσα από την υλοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας, ενώ το λιμάνι είναι απαραίτητο να περάσει σε χέρια ιδιωτών που ξέρουν πώς να το χειριστούν. Κοινό στοιχείο και των τριών σημείων είναι ότι απαιτούν μηδενική επένδυση από πλευρά Πολιτείας.


-Θα μπορούσαν οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες να αλλάξουν τη μοίρα της Θεσσαλονίκης; Με ποιο τρόπο;
Μπορούν μέσα από έναν κοινό σχεδιασμό, αξιοποιώντας καλύτερα πόρους που ήδη υπάρχουν και αναζητώντας χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται όραμα, ένας κοινός στόχος και κυρίως φαντασία. Η αλλαγή της μοίρας της Θεσσαλονίκης δεν απαιτεί κατ’ ανάγκη πακτωλό χρημάτων. Αντί να οργανώνουμε δεκάδες μικρές οργανώσεις μπορούμε να κάνουμε πέντε με μεγάλα ονόματα που θα φέρνουν κόσμο στην πόλη.


-Αισιοδοξείτε για τον Καλλικράτη; Τι θα βλέπατε εσείς ως μητροπολιτική Θεσσαλονίκη; Πως θα πρέπει να είναι το σχήμα;
Ο Καλλικράτης είναι μια καλή ευκαιρία για να διορθωθούν πολλά από τα στραβά της Θεσσαλονίκης. Το καλύτερο σχέδιο θα ήταν η μητροπολιτική οργάνωση της πόλης να ανταποκρίνεται στην χωροταξική και πολεοδομική πραγματικότητα. Στην πράξη η Θεσσαλονίκη εκτείνεται από τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου μέχρι και την Νέα Καλλικράτεια και προς βορρά μέχρι τη Νέα Σάντα. Αυτός ο χώρος είναι στην ουσία ενιαίος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με μια διοίκηση και ένα δήμαρχο.




-Θα προτιμούσατε ανεξάρτητη υποψηφιότητα ή χρίσμα για συμμετοχή στις εκλογές του Νοεμβρίου;
Ακούω και διαβάζω πολλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το ρόλο μου. Καταρχήν με ενδιαφέρουν, όπως πρέπει να ενδιαφέρουν κάθε ενεργό πολίτη. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η κοινωνία μας, σε τοπικό επίπεδο, έχει ξεπεράσει τα κόμματα. Κατανοώ ότι κάθε εκλογική διαδικασία έχει και πολιτική διάσταση και εκπέμπει μηνύματα, αλλά οι επιλογές σε μια τοπική κοινωνία δεν πρέπει να υπαγορεύονται από την ανάγκη επίτευξης συσχετισμών στην κεντρική πολιτική σκηνή. Προσωπικά θέλω έναν καλό δήμαρχο, που θα νοιάζεται για την πόλη. Δεν με ενδιαφέρει από πιο κόμμα θα προέρχεται.


-Παλαιότερα, κάποιοι θεώρησαν ότι έχει τελειώσει η πολιτική για εσάς. Σήμερα, με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας εκλογές αυτοδιοίκησης, θεωρείτε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες – κατάλληλες για δυναμικό μπάσιμο στην πολιτική σκηνή;
Καταρχήν στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Δεύτερον μου δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσω την εκλογή μου ως βουλευτής και δεν το έκανα γιατί δεν ήθελα και δεν θέλω να εγκαταλείψω τη θέση του προέδρου του ΕΕΘ. Το κύριο μέλημά μου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης. Το έργο της διοίκησής μας προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό, οι επαγγελματίες βλέπουν το έργο μας και το επικροτούν. Θα συνεχίσουμε διεκδικώντας τη ψήφο των επαγγελματιών στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές.


-Μια άποψη λέει ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα ανοίξει τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Συμφωνείτε; Είναι καλό για τους επαγγελματίες;
Αν η απελευθέρωση γίνει με τη μέθοδο που ακολουθήθηκε στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, δηλαδή με διάλογο στον οποίο ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό για όλους. Ο σωστός επαγγελματίας δεν θέλει αεριτζήδες στην αγορά.


-Ποιοι παράγοντες πιστεύετε ότι “στραγγαλίζουν” σήμερα την αγορά της Θεσσαλονίκης;
Σήμερα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι το παραεμπόριο. Το Ελληνικό Δημόσιο χάνει φόρους, ΦΠΑ και εισφορές. Η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών μπορεί να ωθήσει επαγγελματίες σε ενέργειες που μπορούν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.


-Εκτιμάτε ότι ακολουθεί κύμα νέων λουκέτων σε επιχειρήσεις της πόλης; Πότε θα δούμε ξαστεριά στο αναπτυξιακό κομμάτι της πόλης;
Η συγκυρία είναι εξαιρετική δύσκολη. Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τα λάθη του παρελθόντος. Δεν μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη της πόλης χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το γενικότερο κλίμα στην ελληνική οικονομία. Η καθημερινότητα για όλους είναι δύσκολη. Ελπίζω ότι σύντομα θα εφαρμοστεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αν η κυβέρνηση καθυστερήσει και άλλο οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές. Πολλοί επαγγελματίες ζουν από τις αποταμιεύσεις τους. Αν δεν έχουν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και φυτοζωούν. Δυστυχώς το βλέπουμε καθημερινά. Έχουμε ευθύνη, ως Έθνος, να κινηθούμε αποφασιστικά και να δουλέψουμε σκληρά.


-Συμφωνείτε με την περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα;
Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το κράτος και όχι ο ιδιωτικός τομέας. Οι επαγγελματίες, ο ιδιωτικός τομέας γενικά, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Οι περικοπές μισθών δεν είναι λύση. Αλλού πρέπει να γίνουν περικοπές και συγκεκριμένα στο σπάταλο και τεράστιο κράτος που δεν παράγει και δεν προσφέρει. Αντίθετα δημιουργεί μόνο προβλήματα.

Πρωινός freddo 30/4/2010


 ·        Μόλις ανησύχησε ο Ομπάμα, βγαίνει η S&P και υποβαθμίζει την οικονομία της Ισπανίας. Όχι και αμερικάνικος δάκτυλος…
·        Μου γράφει η πολύ καλή φίλη Χ.Ν.: Ενδεικτικά της ελληνικής συνδικαλιστικής κουλτούρας (και της σχέσης της με το ίντερνετ)…
·        Στο site της ένωσης δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας (ΑΔΕΔΥ), στο λήμμα «στόχοι», γράφει: «Δεν έχει προστεθεί περιεχόμενο για την ενότητα αυτή, δοκιμάστε αργότερα».
·        Κλέβω το κορυφαίο σχόλιο για τον «Καλλικράτη» από taxalia.blogspot.com, χαρακτηριστικό των κοινωνικών αντιδράσεων που προκαλεί ο αρχιτέκτων Ραγκούσιος: Κυρία μου λυπάμαι: ξεχάστε το Πανόραμα. Τώρα θα λέτε «μένω Χορτιάτη»!!!
·        Σε μια κοινωνία που χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο, πάρτε μια γεύση για το τι προβλέπει ένα ιντερνετικό εγχειρίδιο με τα 12… θετικά της κρίσης: πρώτον, Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.
·        Δεύτερον, τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.
·        Τρίτον, θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.
·        Τέταρτον, τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ»!
·        Ούτε ο Ρατατούλης να μαγείρευε τον Καλλικράτη… Το είπαμε πολλές φορές: στη Θεσσαλονίκη μία είναι η εκδοχή. Μητροπολιτικός δήμος με ένα δήμαρχο και μια διοίκηση από το Κορδελιό μέχρι Εύοσμο, Ευκαρπία, Χορτιάτη, Θέρμη, Περαία, Μηχανιώνα και διατήρηση όλων των υφιστάμενων αυτοδιοικητικών μονάδων π.χ. ως «τοπικά διαμερίσματα». Εκδοχή ρεαλιστική, αντιδράσεις μηδενικές, δυνατότητα βελτιώσεων ενόψει του 2014.
·        Γιατί όλα αυτά εμένα μου φαίνονται αυτονόητα; Καλή σας μέρα! Καλή πρωτομαγιά, καλό τριήμερο. Και καλό κουράγιο.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 29/4/2010

·        Κουίζ: τι κοινό έχει ο Παρθενώνας με τον Μαγγελάνο;
·        Καταφέραμε, τελικά, να γίνουμε το κέντρο του κόσμου… Γράφουν για μας οι μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως, καθημερινά και πρωτοσέλιδα. Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες των μεγάλων χωρών έχουν στην ατζέντα τους το τηλέφωνο του Γιώργου.
·        Κι ο Κοζανίτης υπουργός Οικονομικών μας διαβεβαιώνει ότι οι πενιχρές καταθέσεις μας δεν κινδυνεύουν… Να τον πιστέψουμε;
·        Ωραία που τα λες από τον καναπέ σου, ραδιο-φονικέ μου Μπομπ Πολυμάστορα!
·        Μαθαίνω ότι νέος πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών ανεδείχθη ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης. Ο πρώην, Νίκος Ευθυμιάδης, έχει επιδοθεί στον αγώνα για το δημαρχιλίκι του δήμου Θεσσαλονίκης. Αλήθεια, γιατί δεν τον προτείνει ο Καρατζαφέρης που θέλει και επιχειρηματία για δήμαρχο; Ξέρω αλλά θα το πω αύριο…
·        Επιτέλους πρωτιά! Φαβορί για πτώχευση η Ελλάδα με ποσοστό πιθανοτήτων 46,07%! Περάσαμε μέχρι και τη Βενεζουέλα… Ποιος Τσάβες, που θα ‘λεγε κι ο υπο…τασικός του Τσίπρα.
·        Από κοντά, λέει, είναι και η Πορτογαλία που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των   που βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των κερδοσκόπων. Κι εγώ αναρωτιόμουν τι κοινό έχει ο Παρθενώνας με τον Μαγγελάνο…
·        Άκουσα τον Γιάννη (Πάριο) Ραγκούση να μιλά για «καλλικράτειους δήμους» και σκέφτηκα ότι η Νέα Καλλικράτεια θα πρέπει να μείνει αυτόνομη, τιμής ένεκεν. Και η κανονική και η αυθαίρετη, ναι.
·        Ο Σαμαράς το ‘πε το όνομα: Αριστοτέλης Παυλίδης. Και μαθαίνω ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Ονόματα με δόσεις. Επιτέλους. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι;
·        Κουίζ: Ποια «μεγάλη» κυρία της πόλης είπε, αναφερόμενη στο σύζυγό της, ότι από δω και πέρα θα έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο; Εννοεί από 31 Μαΐου, άντε λίγο αργότερα…
·        Το ξέρετε ότι σε λίγες μέρες θα επισκεφθεί τη Θράκη ο Ερντογάν με δέκα (!!!) υπουργούς του; Αλήθεια, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις κρίσιμες «στιγμές επιβίωσης» που περνά η χώρα;
·        Η ζωή κάνει κύκλους. Σκλαβώνεσαι, χρεώνεσαι, απελευθερώνεσαι, πτωχεύεις. Ρούλα, Ελένη, Αρναούτογλου, Ελένη, Ρούλα.  

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 28/4/2010

·        Άκουγα χθες μεγάλο ραδιόφωνο της πόλης, από το hands free του κινητού. Θέμα οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και η «λευκή» απεργία τους.
·        Όσοι σήμερα κατηγορούν τους πιλότους ότι έκαναν μια κίνηση «συνδικαλιστικού χαρακτήρα», εδώ και χρόνια αγορεύουν δημοσίως από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις ραδιοφωνικές χαραμάδες υπέρ του συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας.
·        Οι πιλότοι και γενικά οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας θα έπρεπε να απολαμβάνουν της απόλυτης φροντίδας από πλευράς πολιτείας, ώστε να μη νοιώθουν καμία ανάγκη για να συνδικαλιστούν.
·        Η θυσία των πιλότων δεν είναι μόνο όταν χάνουν τη ζωή τους. Είναι κι όταν καθημερινά προσφέρουν τη ζωή τους ρισκάροντας τα πάντα στις αναχαιτίσεις των «συμμαχικών» παραβιάσεων του εναέριου χώρου της πατρίδας μας. Και σήμερα οι πιλότοι δεν απέχουν από την προάσπιση της πατρίδας αλλά από τις εκπαιδευτικές πτήσεις.
·        Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Ελλάδα την οποία πολιτικά, μηντιακά και οικονομικά κατεστημένα την κρατούν δέσμια της στασιμότητας εδώ και χρόνια; Από μια Ελλάδα που αυτά τα κατεστημένα θέλουν να μας πείσουν ότι είναι επιτυχία που μας έβαλαν στο ΔΝΤ;
·        Τι να περιμένει από μια Ελλάδα που εγκαταλείπει τους Πομάκους στα χέρια της Άγκυρας, που μεταθέτει «δυσμενώς» από τον Έβρο στη Σαλονίκη τη δασκάλα του Μεγάλου Δερείου; Που θέλει να συντρίψει την παράδοση; Που επιχειρεί συνειδησιακό παιδομάζωμα μέσω των σχολικών βιβλίων; Που εμφανίζεται πρόθυμη εδώ και χρόνια να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας;
·        Τι να περιμένουμε από την Ελλάδα των –άκηδων, των γόνων και των επιγόνων, της κληρονομικής διαδοχής στην πολιτική; 
·        Αν διαβάσετε τη νέα παρέμβαση του Μίκη (σελ. 2, blogbuster) θα δείτε την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα αυτή. Αγωνία που συνδέεται μοιραία με την επιχειρούμενη απαξίωση των πιλότων.
·        Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι η στάση των πιλότων αλλά η στάση της πολιτείας απέναντί τους. Διαχρονικά. Αλλά πολύ περισσότερο σήμερα που ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι τελούμε υπό κηδεμονία και ότι έχουμε απωλέσει κάτι από την εθνική μας κυριαρχία. Ας πούμε καλημέρα…

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 27/4/2010

  • «Ποιος φοβάται το μηχανισμό στήριξης;» αναρωτιέται «διακεκριμένος αρθρογράφο». Διαβάζοντας τον τίτλο περίμενα να γράφει ότι φταίνε οι συντεχνίες που διέλυσαν την αγορά, οι εργατοπατέρες που διέλυσαν το συνδικαλισμό, οι πολιτικοί που διέλυσαν την πολιτική.
  • Λάθος μου. Έπρεπε όμως να το περιμένω. Σύμφωνα με τη άποψη που διακινεί το άρθρο και ψιλοταυτίζεται με την κυβερνητική προπαγάνδα, φταίμε όλοι μας -εκτός από… συγκεκριμένους- και θα πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε –αντί να πάψουν οι πάσης φύσεως ταγοί να μας δουλεύουν.
  • Άντε μετά να ελπίζεις…
  • O ίματζ μέικερ: «Λάθος νησί διάλεξε ο Γιώργος. Ήταν στο Καστελόριζο και μιλούσε για την Ιθάκη…»
  • Μακάρι να γίνουν δομικές αλλαγές και να μην περιοριστεί η κυβέρνηση στις περικοπές. Αλλιώς, μετά το γύψο δεν θα ακολουθήσει ανάρρωση αλλά επιπλοκή.
  • Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει π.χ. να αλλάξει ο νόμος για το συνδικαλισμό (ας πούμε να θεσμοθετηθεί ασύμβατο ώστε να μην μπορεί ο συνδικαλιστής να μετεξελιχθεί σε βουλευτή, υπουργό κλπ), να βγουν τα κόμματα από τα σχολεία, να μπουν αυστηρά κριτήρια επιδόσεων στο πρώτο έτος των ΑΕΙ ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της βάσης του δέκα. Ποιος θα τα κάνει αυτά;
  • «Δεν χωράει έκπτωση» στην ελληνική θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διεμήνυσε ο Δ. Δρούτσας στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι. Τα ‘παμε αυτά κ. αναπληρωτή. Είναι ώρα να κάνουμε και καμιά ντρίπλα. Δημοψήφισμα ο Νίκολα; Απόσυρση εμείς… Να δούμε τότε για ποιο πράγμα θα κάνει δημοψήφισμα το αμερικανάκι.
  • «Προεκλογικά μιλούσε για τον σοσιαλισμό ή τη βαρβαρότητα και σήμερα προσπαθεί να παρουσιάσει τη βαρβαρότητα ως εθνική επιτυχία». Κοίτα πως μας κατάντησε ο Γιώργος: να συμφωνούμε με τον Τσίπρα…
  • Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη έχει πετύχει το μοναδικό: να είναι στην αντιπολίτευση και να ‘χει ευθύνες για το χάλι. Πως; Κατεβάζοντας το δρόμο στον κόσμο για να εμποδίσει όσα έπρεπε να έχουν γίνει κι έρχεται τώρα να τα κάνει το ΔΝΤ. Καλή σας μέρα! 

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

taxalia.blogspot.com: Το καλύτερο εξώφυλλο εφημερίδας του 2010

http://taxalia.blogspot.com/2010/04/2010_25.html
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ BLOG ΤΗΣ  ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ "ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ" ΤΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ...

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 24/4/2010

  • Ωραίο το διάγγελμα! Σαν διαφήμιση του ΕΟΤ έμοιαζε! Δωρεάν προβολή στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο. Μόνο ΠΑΣΟΚος θα μπορούσε να συλλάβει τέτοιο σκηνικό. Μόνο που πάνε οι Έλληνες που χορεύανε όλη την ώρα συρτάκι, χαρούμενοι κι ανέμελοι να τους χτυπά ο Μπάτης…
  • Κανονικά, το ηρωικό ανακοινωθέν θα έπρεπε να λέει: «Ανήμερα του Άι Γιώργη, ο εορτάζων ΓΑΠ έστειλε μήνυμα στο δράκο (ΔΝΤ) ότι δεν κολώνει να κονταροχτυπηθεί μαζί του και ότι θα πάθει (το ΔΝΤ) ότι έπαθε ο δράκος απ’ τον Άι Γιώργη»… Θα ήταν πιο αισιόδοξο.
  • Αντίθετα, ο ΓΑΠ μας είπε πάλι τα ίδια και τα ίδια, για την Οδύσσεια και την Ιθάκη, που τ’ ακούμε εδώ και 2,5 χιλιάδες χρόνια. Το κακό είναι ότι στην κανονική Οδύσσεια το καλό τέλος είναι εγγυημένο, στην Οδύσσεια τη δικιά μας κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουμε.
  • Ρε παιδιά, τα νερά τα χαρτογραφήσατε; Το ‘πε ο Γιώργος, «χαρτογραφήσαμε και τα νερά» για την Ιθάκη…
  • «Όλοι είμαστε Έλληνες» είπε ο Κινέζος υφυπουργός Τύπου Σαν Σουσάν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (στη HELEXPO, να πάτε), επικαλούμενος λόγια ενός συμπατριώτη του ποιητή –τον οποίον δεν κατονόμασε- προκειμένου να στείλει μήνυμα συμπαράστασης σε όλους εμάς… Το κακό κ. Σουσάν μου είναι ότι εδώ και χρόνια όλοι οι Έλληνες κάνουν τον Κινέζο…
  • Αλλά και ο Γερουλάνος; Βρήκε την δική του ατάκα που θα σφραγίσει, προφανώς, το πέρασμά του από το υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό»! Τσ, τσ, τσ… τι είπε ο άνθρωπος!
  • Από το δόγμα Λιάπη «πρώτα κάνετε εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες κλπ και μετά θα σας δίνουμε λεφτά» περνάμε στο δόγμα Παύλου. Αλίμονο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, που κάθε φορά πρέπει να επιχειρηματολογούν για τα αυτονόητα σε ανθρώπους που θέλουν (αλλά δεν μπορούν) να μάθουν στου κασίδη το κεφάλι.
  • Παρεμπιπτόντως: μπορούν να βοηθήσουν οι κύριοι του ΔΝΤ και να μας πουν που ΠΡΕΠΕΙ να βάλουμε τον ανδριάντα; Καλημέρα! Καλό Σ-Κ!       

Πρωινός freddo 23/4/2010

·       Ανέβηκε το spread, κατέβηκε το επιτόκιο, δάνεια, κάρτες, κερδοσκόποι… Νοιώθω σα να έχουμε πάει όλοι μαζί, 11 εκατομμύρια Έλληνες, μα όλοι μαζί, να πάρουμε στεγαστικό δάνειο! Και να «κυνηγάμε» την επιδότηση του Δημοσίου!
·       «Αν η Χούντα έβαλε την Ελλάδα στο γύψο, οι πολιτικοί τη θάψανε» άκουσα να λέει ένας ακροατής σε μεγάλο ραδιόφωνο της πόλης. Είναι λυπηρές τέτοιες αναφορές στη δικτατορία, όμως βγάζουν και μεγάλες αλήθειες.
·       Εδώ και χρόνια, η πολιτική κατάσταση στη χώρα θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας του 1967. Παρακμή… Αλλά έτσι συμβαίνει σε κάθε «μεσοπόλεμο». Μέχρι τη μεγάλη αναταραχή.
·       Ήρθαν οι ΔΝΤούδες και ελέγξανε τα υπουργεί Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας. Βρήκανε λέει ότι στο ελληνικό δημόσιο επικρατεί «νομιμοφάνεια» (όχι νομιμότητα), το σύστημα ελέγχου είναι ατελέσφορο και ότι δεν υπάρχει συνολική εικόνα του τι εισπράττει και τι πληρώνει το κράτος! Δε ρωτούσαν εμάς (τους πολίτες) να τους τα πούμε να μην παιδεύονται;
·       Ο Βγενόπουλος σάρωσε και στη δεύτερη τηλεοπτική του εμφάνιση. Ο άνθρωπος κάνει κάτι απλό: μιλάει τη γλώσσα του λαού. Λέει αυτά που λέμε στις παρέες. Και το πάει εκεί που πάει το πράγμα από μόνο του… Έτσι όπως πάμε.
·       Καλά, ο Καρατζαφέρης έχει ξεφύγει τελείως. Ζήτησε από τον Παπανδρέου μια «άλλη κυβέρνηση», «να ανοίξει λίγο το παιχνίδι».
·       Σου λέει Γιώργος ο πρωθυπουργός, Γιώργος ο υπουργός Οικονομικών, κι εγώ Γιώργος είμαι. Δε θα μπορούσα να είμαι υπουργός Εξωτερικών;
·       Κάποτε η πολιτική στηριζόταν στο στοιχείο της έκπληξης, του αιφνιδιασμού. Τώρα έχουν γίνει όλα προκάτ. Όλα «διαρρέουν». Ξέρουμε από πριν μιλήσει, τι θα πει ο πρωθυπουργός.
·       Κάπως έτσι μάθαμε ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για να πείσει (!!!) τον πολίτη ότι κάνει το σωστό που φέρνει το ΔΝΤ είναι ότι πάμε μόνο στην ΕΕ και, άκουσον άκουσον, ότι φταίει η «άθλια» ΝΔ για όλα!
·       Μα, ο πρωθυπουργός δεν ήταν που την 25η Μαρτίου πανηγύριζε για το σταθερό μας νόμισμα που δεν κινδυνεύει και άντε γεια ΔΝΤ; Θα τρελαθούμε τελείως; Καλημέρα!

Δείτε το μέχρι το 1:08 / και διηγώντας τα να κλαις

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 22/4/2010


·        «Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
·        Αυτό το είπε ο Ιωάννης Καποδίστριας, όταν ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος. Η αίσθηση του μέτρου που χάθηκε. Του αυτονόητου μέτρου. Σήμερα ισχύει το ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ…ς μας.
·        Ήρθαν οι ΔΝΤ μαζί με την τέφρα. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: τώρα που ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, των εργαζομένων, του απλού πολίτη, να δούμε πως θα αντιδράσουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι μέρος του προβλήματος. Με διαπιστώσεις ή με αντιπροτάσεις και ανατροπές;
·        Δεν αρκούν πια οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες χωρίς στόχο και πρόταση. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι πια, είτε συμμετέχουν είτε όχι σε κινητοποιήσεις.
·        Τι θα πει «Βιώνοντας κι εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες τις δραματικές εξελίξεις με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας»; Το νέο dvd θα είναι με μπουκάλι μπίρας αντί σαμπάνιας;
·        Γιάννης Κωνσταντίνου στο τιμόνι της ΔΕΘ και Στέλιος Αγγελούδης στο Λιμάνι. Εμπειρία και ικανότητα. Η στήλη τους εύχεται καλή τύχη.
·        Πεκίνο θυμίζει από σήμερα το κέντρο της πόλης! Ο λόγος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη HELEXPO με τιμώμενη χώρα την Κίνα. Πάνω από 400 εκδότες έχουν έρθει από τη χώρα της… Μουλάν. Βλέπεις, αυτοί δεν έχουν κρίση.
·        Και η Photobiennale γεμίζει την πόλη με εικόνες. Δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις με αναπτυξιακές διαστάσεις για τον πολιτισμό.
·        Είπαμε. Κι εμείς δε γουστάρουμε Κανάκη, αλλά δεν του βάλαμε και βόμβα στο τζιπ. Πέτα την LCD σου απ’ το μπαλκόνι… Τι σου φταίει το τζιπ;
·        «Τι κακό κι αυτό. Σε τι πόλη ζούμε; Γιακάδες, εντατικές, αγάλματα. Κανένα όραμα. Εγκλωβισμένοι στο δέντρο, χάνουμε το δάσος» όπως μου είπε ο φίλος μου ο Π.Α. Καλή σας μέρα!

Πρωινός freddo 21/4/2010

·        Ένας στους τρεις κλέφτες, διαρρήκτες, ληστές αποθαρρύνθηκαν βλέποντας καθημερινά στους δρόμους τα ντουέτα της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ). Άντε, παιδιά, βάλτε και γιγαντοαφίσες, να το πάρουν χαμπάρι όλοι οι ποινικοί!
·        Το θέμα είναι τι θα γίνει με το «έγκλημα του λευκού λαιμοδέτη». Τους κλέφτες των ωραίων γραφείων, εκεί που δεν μπαίνει μηχανή… 
·        Κοίτα να δεις τι έπαθε ο Παπαδημούλης! Δε φτάνει που την είπε «εθνική», που με μια τσόντα δεν γίνεσαι εθνική, τα πήρε η άλλη στο κρανίο και σου λέει «θα κατέβω κι εγώ». Στενές επαφές… τρύπιου τύπου.
·        Έπρεπε να περάσει μια βδομάδα με τον φτερωτό γιατρό να παλεύει μόνος του με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το που πρέπει να στηθεί ο ανδριάντας του εθνάρχη…
·        …για να ξυπνήσει η τοπική ΝΔ και να πάρει θέση. Πως το είχε πει ο Σαρτζετάκης; Ανάδελφο κόμμα;
·        Πάντως, για να είμαι δίκαιος, η «Πρωτοβουλία» απάντησε στην ερώτηση της στήλης τι έλεγαν οι παρατάξεις όταν περνούσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Είχε την ίδια θέση που έχει και σήμερα, δηλαδή νέα παραλία. Αν και την εξέφρασε με συνέντευξη Τύπου, εκτός δημοτικού συμβουλίου από το οποίο απείχε. Συνεπής, πάντως…
·        Η βρισιά του κλέφτη: «Γ..ώ το ΔΙΑΣ!»
·        Σοκ και δέος! Τι επίδειξη δύναμης είναι αυτή! Για το ηφαίστειο μιλώ που καθήλωσε τα αεροπλάνα και συντάραξε τις μεταφορές. Μου θύμισε το Τσερνομπίλ, το 1986…
·        …ήταν τόσο σοκαριστικό, ώστε σταμάτησε δια μιας η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ – Λιβύης που είχαν φτάσει στο αμήν.
·        Κουίζ: Τι κάνει ένας οπαδός του Παναθηναϊκού μόλις σηκώσεις το κύπελλο; Κλείνει το playstation και πάει για ύπνο!
·        Απίστευτη η χθεσινή ανακοίνωση της Μαριλί, της υπουργού Υγείας, για την κατάργηση φορέων αρμοδιότητάς της. Υπήρχε π.χ. Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος και Εθνικό Κέντρο Αίματος! Ή Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης! Παρεμφερείς οργανισμοί με διοικητικά συμβούλια και βολεμένα κομματικά σκιάχτρα! Καλημέρα…

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 20/4/2010


·        Σήμερα ο πρωινός freddo 30% λιγότερο αφρόγαλα, 20% λιγότερη ζάχαρη και εννοείται στο σπίτι. Γιατί; Γιατί κατέφθασε το ΔΝΤ…
·        Μέχρι και η στάχτη του ισλανδικού ηφαιστείου είναι μαζί μας αφού δεν αφήνει τους αξιωματούχους της ΕΕ να φτάσουν στην Αθήνα. Κι ύστερα σου λένε ότι ο Θεός της Ελλάδας δεν υπάρχει….
·        Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Συγχαρητήρια. Οι εκλογές αυτές είναι σαν το Fame Story (το θυμάστε;). Δεν έχει σημασία ποιος θα βγει πρόεδρος (πολύ κακό για το τίποτα). Ο δεύτερος μπορεί να έχει καλύτερη τύχη. Να μου το θυμηθείτε.
·        Πάντως η Κυριακή που πέρασε επιβεβαίωσε την άποψη ότι οι πολιτικές νεολαίες, έτσι όπως λειτουργούν σε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, δεν είναι άχρηστες αλλά επιζήμιες, αφού δεν είναι άλλο από φυτώρια κομματοκρατίας. Δηλαδή αναξιοκρατίας και διαφθοράς, μικρότερης ή μεγαλύτερης, πάντως διαφθοράς. 
·        Δανεικό από το status στο Facebook του Αχιλλέα Χεκίμογλου: «Θα έρθουν οι του ΔΝΤ στο Σύνταγμα, θα τους πάνε στον Τζίτζικα και στον Μέρμηγκα, θα φάνε όλον τον κατάλογο και θα σκάσουν, μετά θα πάνε απέναντι στον Χατζή, θα τους ταϊσούν ασουρέ, ταβούκ κιοκσού και καζάν ντιμπί, μετά θα κατέβουν για ποτάκια στα κοντινά, θα γίνουν ντίρλα και μετά θα πάνε στη Μεγάλη Βρετανία για chillout…». Μεγάλη πλάκα αλλά και μεγάλη αλήθεια.  
·        Αναρωτιέται ο φίλος αναγνώστης Β.Κ., 38 χρονών, «τι έχουμε να χάσουμε όσοι ουδέποτε ευνοηθήκαμε από την κομματοκρατία και το κομματικό κράτος –ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα. Τα εργασιακά δικαιώματα; Αυτά αλώθηκαν από τα τέλη του ‘90. Οι μισθοί; Αυτοί είναι καθηλωμένοι στο ένα τρίτο της ΕΕ εδώ και είκοσι χρόνια. Δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα; Πλάκα με κάνεις…», μου γράφει.
·        Άδικο έχει; Και φαίνεται ότι εκείνοι που ανησυχούν πιο πολύ είναι οι βολεμένοι, οι εργατοπατέρες, οι αδίκως προνομιούχοι. Για τους υπόλοιπους τίποτε δεν μπορεί να γίνει χειρότερο σε μια Ελλάδα που το μέλλον για όποιον ζει σ’ αυτήν είναι να το σκάσει, να φύγει εκτός…Καλημέρα!

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 17/4/2010

  • Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από τη χθεσινή κλήρωση του τζόκερ ο ΟΠΑΠ, όπως τα υπολόγισε το news24gr.blogspot.com. Μια τέτοια κλήρωση την εβδομάδα και δεν πα να… ΔΝΤ, Στρος Καν και μηχανισμοί στήριξης;
  • Τι θα έκανες εσύ αν κέρδιζες 6 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ, όπως οι αγρότες της Εύβοιας;
  • Είδα τον Δ. Δρούτσα στην Παναγιωταρέα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι –προς το παρόν- δεν κάνει κάτι άλλο από το να συνεχίζει τη γραμμή Καραμανλή – Μπακογιάννη. Κόκκινη γραμμή = Βόρεια Μακεδονία. Δεν συμφωνώ αλλά είναι μια κάποια λύση.
  • Όμως επειδή τον Γκρούεφσκι ακόμη και Μακεδονία σκέτο να του δώσεις δεν θα το δεχθεί, δεν σκιάζομαι. Ελπίζω μόνο να μην εγκλωβιστούμε πάλι σ’ αυτή τη θέση. Είπαμε ναι στον γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, αλλά κι αυτό έχει ένα όριο.
  • Ο ψυχοπονιάρης: «Θα τα έδινα στον Πετσάλνικο για το ταμείο Σωτηρίας της Ελλάδας»…
  • Μιλούσα με συνάδελφο στην Αλεξανδρούπολη και όταν του είπα ότι δεν αντιδράτε σε όσα καταγγέλλει η δασκάλα του Μ. Δερείου, μου είπε ότι κάνω λάθος. Φαίνεται ότι απλώς δεν ακούγονται. Γιατί η Αθήνα δεν θέλει να ακουστούν. Όμως αυτοί κινούνται…
  •  Μάλιστα, έχει συσταθεί μια «Πρωτοβουλία για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής» που δίνει τη μάχη και μέσα από το διαδίκτυο με την ιστοσελίδα proxeneio-stop.org
  • Ο καραμανλικός: «Θα τα έδινα όλα για ν’ αγοράσω τον ανδριάντα του εθνάρχη και να τον στήσω στο σπίτι μου».
  • Μάθαμε ότι κατεβαίνει υποψήφιος στην Καλαμαριά ο γιατρός Γιάννης Χαραλαμπίδης, νομαρχιακός σύμβουλος σήμερα. Μια υπερβατική υποψηφιότητα που αξίζει στην μετά Οικονομίδη Καλαμαριά, όπου χρειάζεται μια σοβαρή κεντροδεξιά προσέγγιση από ένα νέο καθαρό πρόσωπο.
  • Το ΔΝΤ: «Θα τα έπαιρνα όλα»!
  • Α, μην το ξεχάσω. Είναι και οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ. «Η ώρα του Ανδρέα» που λέει κι ο φίλος μου ο Σ.Μ. Για να δούμε, θα στηρίξει η Θεσσαλονίκη τον δικό της άνθρωπο; Καλημέρα!

Πρωινός freddo 16/4/2010

  • Η αισθητική του δημόσιου χώρου είναι μια μεγάλη κουβέντα που κάποια στιγμή και στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει όχι να συζητηθεί, αλλά να εφαρμοστεί. Να αντιμετωπιστεί χωρίς επιπολαιότητα, αδιαφορία ή και σκοπιμότητα.
  • Απλά πράγματα. Ωραία πράγματα. Που συμβαίνουν παντού, σε όλα τα δυτικά μας πρότυπα, εκτός από εδώ. Ο ανδριάντας του Καραμανλή είναι μια ευκαιρία, χαμένη όμως όταν η υπόθεση καταντά ευκαιριακή αντιπολίτευση.
  • Αλήθεια, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έλεγαν οι παρατάξεις όταν το θέμα «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο. Γιατί έχω την αίσθηση ότι, μάλλον, κανείς δεν θέλει να το θυμάται.
  • Ήμουν παρών στην εκδήλωση για την Ελληνίδα της Διασποράς. Εκεί αντιλήφθηκα γιατί η Χ. Νικοπούλου, η δασκάλα που τα έβαλε με το βαθύ κράτος της Θράκης, στοχοποιείται ως προκλητική.
  • Γιατί για να μιλήσεις «έτσι», να πεις «αυτά», να τα πεις σ’ «αυτούς», πρέπει να έχεις κάτι συγκεκριμένο που λείπει σήμερα από το δημόσιο λόγο: ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Συνέπεια στις αρχές, στο λόγο και στην πράξη.
  • Κάτι που φυσικά δεν αρέσει στους τυχοδιώκτες της πολιτικής, στις «τάσεις» που θέλουν οι «δοτοί» τους να διαφεντέψουν τον κόσμο.
  • Ακούστε το κουφό (και μετά τζούρα καφέ): ο δήμαρχος Δύμης, λέει, διέγραψε από την ομάδα του αντιδήμαρχο επειδή ονόμαζε «Ψινάκη» άλλο δημοτικό παράγοντα!
  • Με συγχωρείς… Ο Ψινάκης τώρα σε ποιον πρέπει να κάνει μήνυση;
  • Ακούσατε την ανακοίνωση του Παναγιωτάτου κ.κ. Άνθιμου; Κατηγορεί ALTER και ANT1 γιατί, λέει, τον συκοφαντούν όταν λένε ότι απαγόρευσε σε παπά να παρακολουθεί τα ματς του ΠΑΟΚ! Και εξηγεί ότι ποτέ δεν συνέβη αυτό και ότι ο εν λόγω παπάς δεν ανήκει καν στη Μητρόπολή του.
  • Διάκος μου ψιθύρισε ότι σε λίγο θα μας πουν ότι ο Άνθιμος φταίει που έχασε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα… Ο Άνθιμος που έχει τελέσει αγιασμούς και αγιασμούς ομάδων… Καλημέρα!

Πρωινός freddo 15/4/2010

·        Να δείτε που και αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, θα την καταντήσουμε εμείς οι μπαγιάτηδες μια μεγάλη γελοιότητα. Είναι δυνατόν να βγαίνει η Θ. Τζάκρη και να λέει ότι θα κάνει τις δικές της εκδηλώσεις ενώ ο Β. Παπαγεωργόπουλος έχει προηγηθεί εδώ και ένα χρόνο;
·        Θα μου πεις, όπως λέει και η εκ Πέλλας υφυπουργός, ο καθένας έχει δικαίωμα να γιορτάσει. Σωστά, στην Ελλάδα είμαστε, όπου γάμος και χαρά, για τα πανηγύρια και άλλα τέτοια.
·        Από το δήμο Μενεμένης δεν μπήκε ο ελληνικός στρατός απελευθερωτής στην πόλη της Θεσσαλονίκης; Κύριε Ακτσελή δεν θα κάνετε τίποτε εορταστικό;
·        Εκλογές στην ΟΝΝΕΔ; Who cares? Εκτός από τους ενδιαφερόμενους και τους φίλους τους, ούτε η Ρηγίλλης…
·        Πολλά ανακοίνωσε η κ. Διαμαντοπούλου για την Παιδεία στο υπουργικό συμβούλιο. Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι εάν όλα αυτά, άλλα καλά άλλα όχι, θα ισχύουν και όταν αλλάξει κυβέρνηση και έρθουν οι άλλοι.
·        Με άλλα λόγια, οι αλλαγές αυτές θέλουν συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ γιατί πρέπει να ισχύουν ούτε επί ΠΑΣΟΚ μόνο ούτε επί ΝΔ, αλλά για χρόνια…
·        Ωραίοι οι Εγγλέζοι! Επτά χιλιάδες αρχαιότητες εκ των οποίων πολλές ελληνικές βγαίνουν σε δημοπρασία, όπως αποκάλυψε ο Observer. Νόμιμες, κλεμμένες, ποιος ξέρει άραγε; Η γ.γ. του ΥΠΠΟ εμπειρότατη Λ. Μενδώνη δήλωσε ότι παρέλαβε… αδράνεια. Και τώρα τρέχει για να φτάσει. Αν αγαπούσαμε λιγάκι τον εαυτό μας…
·        Έφυγε στα 59 του ο Μάνος Ξυδούς, των Πυξ Λαξ και όχι μόνο. Ξαφνικά, λέει. Ξαφνικά γίνονται αυτά. Τον θυμάμαι με πολύ καλές εντυπώσεις από μια συνέντευξη πριν δέκα χρόνια, στο κάστρο του Πλαταμώνα. Ορίτζιναλ…
·        Φοβερή εφεύρεση το facebook –όπως όλα τα εξαρτάται από τη χρήση του αν θα αποδειχθεί δαίμονας ή άγγελος. Έχεις γενέθλια και στήνεται ένα πάρτι ευχών από όντως φίλους, από φέις φρεντς και από παλιόφιλους που ούτε διανοείσαι ότι σε θυμούνται! Όπως π.χ. ο Πάνος Χ. που κάποτε δουλέψαμε μαζί σε εφημερίδα της πόλης. Καλημέρα!

Πρωινός freddo 14/4/2010

·        Το ότι οι έμποροι στο Μπεζεστένι της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν προβλήματα αστυνόμευσης, αγοραστικής κίνησης κλπ, δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Αναδεικνύει την εγκατάλειψη της πιο προσιτής ιστορικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης. Τα δυτικά μας πρότυπα, για τα spread των οποίων τα δίνουμε όλα, θα είχαν το Μπεζεστένι σαν τα μάτια τους. Θα το «πουλούσαν», κιόλας, τουριστικά.
·        Στην Ελλάς του 2010 οι τρομοκράτες έχουν και φαν κλαμπ. Φρίκη…
·        Διαβάστε στη σελίδα 4 την απάντηση του προέδρου της ΕΜΣ Ν. Μέρτζου σε όσους έχουν «φαγωθεί» με τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή που θέλει να στήσει ο δήμος στην Αριστοτέλους. Μια εύστοχη επιτομή, για να μην ξεχνάμε και ισοπεδώνουμε έτσι εύκολα, αριστερίστικα, την προσφορά του Καραμανλή.
·        Καλά, θα μας τρελάνει η Άννα Διαμαντοπούλου. Εντάξει δεν έγιναν καλύτερα τα πανεπιστήμια με τη βάση του 10, αλλά θα γίνουν καλύτερα εάν την καταργήσουμε; Τότε να αρχίσουμε να χτίζουμε και αυθαίρετα, αφού με την απαγόρευσή τους τόσα χρόνια δεν φτιάξαμε καλύτερες πόλεις…
·        Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που αποδέχεται ο κ. Δρούτσας είναι το επιθυμητό, όπως μου προσάπτει αναγνώστης. Απλά έγραψα το περασμένο Σάββατο ότι έτσι σ… που τα κάνανε είκοσι χρόνια τώρα, μην περιμένουμε και «παπάδες». Αρκεί, προς το παρόν, να περισώσουμε την εθνική μας τιμή και να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες για το μέλλον.
·        Φτου φτου στον κόρφο τους, όλοι οι «κομμένοι» που είναι πια «κομμένοι» όπως είπε ο Σαμαράς.
·        Ο ένας δεν ξέρω τίποτε, ο άλλος δεν με αφορά, ο τρίτος καλά τα λέει ο Αντώνης… Κι ο τέταρτος, ο Μ. Λιάπης, ζει λέει στο εξωτερικό και δεν τον πολυνοιάζει. Πιθανόν χτυπά θέση πια στη μεγάλη κεντροδεξιά του Βιλπέν…
·        Με βούλα Μαξίμου πια οι δηλώσεις των κυβερνητικών. Για να ξέρουμε τι λέμε. Αλλά ποιος να αντισταθεί στων καναλιών τη χάρη;
·        Είναι αλήθεια ότι σήμερα συναντώνται Παπανδρέου – Σαμαράς για την οικονομία; Ή είναι πρωταπριλιά με το παλιό;