Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πρωινός freddo 22/4/2010


·        «Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
·        Αυτό το είπε ο Ιωάννης Καποδίστριας, όταν ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος. Η αίσθηση του μέτρου που χάθηκε. Του αυτονόητου μέτρου. Σήμερα ισχύει το ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ…ς μας.
·        Ήρθαν οι ΔΝΤ μαζί με την τέφρα. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: τώρα που ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, των εργαζομένων, του απλού πολίτη, να δούμε πως θα αντιδράσουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι μέρος του προβλήματος. Με διαπιστώσεις ή με αντιπροτάσεις και ανατροπές;
·        Δεν αρκούν πια οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες χωρίς στόχο και πρόταση. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι πια, είτε συμμετέχουν είτε όχι σε κινητοποιήσεις.
·        Τι θα πει «Βιώνοντας κι εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες τις δραματικές εξελίξεις με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας»; Το νέο dvd θα είναι με μπουκάλι μπίρας αντί σαμπάνιας;
·        Γιάννης Κωνσταντίνου στο τιμόνι της ΔΕΘ και Στέλιος Αγγελούδης στο Λιμάνι. Εμπειρία και ικανότητα. Η στήλη τους εύχεται καλή τύχη.
·        Πεκίνο θυμίζει από σήμερα το κέντρο της πόλης! Ο λόγος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη HELEXPO με τιμώμενη χώρα την Κίνα. Πάνω από 400 εκδότες έχουν έρθει από τη χώρα της… Μουλάν. Βλέπεις, αυτοί δεν έχουν κρίση.
·        Και η Photobiennale γεμίζει την πόλη με εικόνες. Δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις με αναπτυξιακές διαστάσεις για τον πολιτισμό.
·        Είπαμε. Κι εμείς δε γουστάρουμε Κανάκη, αλλά δεν του βάλαμε και βόμβα στο τζιπ. Πέτα την LCD σου απ’ το μπαλκόνι… Τι σου φταίει το τζιπ;
·        «Τι κακό κι αυτό. Σε τι πόλη ζούμε; Γιακάδες, εντατικές, αγάλματα. Κανένα όραμα. Εγκλωβισμένοι στο δέντρο, χάνουμε το δάσος» όπως μου είπε ο φίλος μου ο Π.Α. Καλή σας μέρα!

2 σχόλια:

  1. Η τέφρα φεύγει... Το ΔΝΤ έρχεται...
    Το ερώτημά μου είναι -ίσως αφελές- δικαιούνται δια να ομιλούν όσοι υποστήριζαν και "αποδείκνυαν" με στοιχεία ότι το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί από τους πολιτικούς μας. Το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι πρόβλημα δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε από 5 κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων, αλλά και από την τακτική των αντιπολιτευόμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή